T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / ETİMESGUT - Bilge Kağan İlkokulu

BİLGE KAĞAN İLKOKULU E-GÜVENLİK POLİTİKASI

1- Okulumuzda ders anlatımı yapılan her alanda etkileşimli tahta ve Fatih internet erişim ağı vardır. Ders anlatımlarında EBA eğitim portalından sıklıkla yararlanılmaktadır. Fatih internet erişim ağı, ağ güvenlik filtresiyle kullanılmaktadır.

2- Okulumuzun internet sitesi, facebook, instagram gibi sosyal ağları bulunmaktadır. Bu ağların üzerinde yayınlanan veriler kontrollü olarak paylaşılmaktadır.

3- Etkileşimli tahtalar güvenlik kurulumu ile öğretmenlerin kontrolünde kullanılmaktadır.

4- Rehberlik ve Bilişim Teknolojileri öğretmenleri tarafından, BİT'nin doğru ve güvenli kullanımı, konusunda seminerler düzenlenmektedir.

5- Okulumuzda BİT doğru ve güvenli kullanımı ile ilgili sabit panolar bulunmaktadır.

6- Okulumuzun öğretmenleri Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen Siber Zorbalık, BİT 'in doğru ve güvenli kullanımı konularında uzaktan ve yüz yüze eğitimler almıştır.

7- Okulumuzda "Güvenli İnternet Günü" kutlanmaktadır.

8- Okulumuzun internet sitesinde e-güvenlik konusunda, güvenliweb.org.tr. sitesi ve buradan alıntılanan öğrenci ve velilere yönelik videolar ve afişler yer alan linkler yer almaktadır. Okul paydaşlarımız istedikleri zaman konu ile ilgili bilgi alabilmekteler.

9- Okulumuzda güvenli internet günü kutlamalarında, konu ile ilgili seminerlerde güvenliweb.org.tr. sitesinden alıntılanan bilgi broşürleri dağıtılmaktadır.

10- Bilişimle üretim derslerinde "Kişisel Bilgi Güvenliği" , "Güvenli İnternet Hizmeti" ve "Siber Saldırılar" konuları öğrencilerimize aktarılmaktadır.

11- Okulumuzda 21.yy iletişim becerileri önemsenmektedir. Bununla ilgili olarak öğrencilerimizin BİT kullanım becerilerini geliştirme çalışılmaları yapılmaktadır.

12- Okulumuzda Dijital vatandaş olma konusunda paydaşlarımızı bilinçlendirme çalışmaları yapılmaktadır.

 

12-01-202112-01-2021

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 27.11.2020 - Güncelleme: 28.03.2024 09:41 - Görüntülenme: 463
  Beğen | 1  kişi beğendi